CIDRU s. n. Băutură alcoolică obținută prin fermentarea sucului de mere (sau a altor fructe). – Din fr. cidre.  Nu are forma de plural.

Cider, hard cider, cidre, sidra, sidro, apfelwine

Un cidru natural este facut doar din mere ( sau pere). Nu repet definitia, nu discut nici despre partea legala ( o fac in schimb aici), ci despre procesul de fabricatie. Cum diferentiem un cidru real de unul industrial? Cele mai frecvente elemente ar fi utilizarea concentratului de suc de mere, carbonatarea, microfiltarea, pasteurizarea, folosirea de aromatizanti, coloranti si indulcitori.

” Real cider” – este un termen ce apare foarte des , ca si reactie la nevoia consumatorului de a face o diferentiere mult mai clara si acesta este unul din scopurile siteului meu. Altul este de a evolua odata cu experienta degustarii diferitelor branduri. Nu vreau sa o fac singur, unele din pareri sunt colective!  Am facut o ” fisa” pentru fiecare cidru natural baut, probabil o sa o imbunatatesc si pe ea cu timpul.

In acelasi timp cu degustarea o sa va povestesc si despre incercarile mele de a face cidru. Bineinteles, ca un roman auto-suficient ce sunt am inceput cu practica, asa ca multe din ideile tampite puse in aplicare, dar si cele viitoare vor fi povestite aici.

Desi nu este un blog destinat specialistilor, astept parerile si sfaturile lor. Este  posibil sa gresesc cateodata,  o sa corectez greselile cand le realizez, sau cand mi le aratati voi. Pentru asta va rog sa folositi un limbaj civilizat. La fel si pentru orice critici. Asa o sa invatam impreuna.

 

Site-ul este facut de Max ( NOOC), logo de Liviu ( FLIVIUart  ) iar Matei ( CNS) m-a ajutat ca de fiecare data cu ideile lui creative.